3 Days of Design

Vecka 24 åker jag över till 3 Days of Design i Köpenhamn. En absolut favorit varje år. Det är möten inbokade med både gamla som nya varumärken.

Nemo Lighting, TAKT, Kristina Dam, Handvärk,

101 Copenhagen, Wendelbo, Rubn. och Iril Audio Systems är några av dem. Det kommer att bli en inspirerande och rolig vecka.

Room of Charlotte
Room of Charlotte
Room of Charlotte
Room of Charlotte

Design by Charlotte

Nya egendesignade metallbord i studion

Tillsammans med en lokal metallsmed har jag tagit fram

soffbord och sidobord i rostfri metall. Har du önskemål om

en egen design är du välkommen att maila mig.

Rostfri metall är ett fantastiskt material som är utmärkt att balansera med en varm palett. Oavsett om du önskar en minimalistisk stram stil eller en feminin, mjuk stil så kan rostfri metall accentuera, balansera eller kontrastera.

Room of Charlotte
Room of Charlotte
Room of Charlotte
Room of Charlotte

Milan Design Week 2024

Fyra dagar fulla av inspirerande design. Under min vistelse besöktes Salone del Mobile under två dagar. En fantastisk mässa, fylld med events och imponerande temporära showrooms. De andra dagarna besökte jag showrooms inne i Milano, minst lika imponerande.

Extra uppmärksamhet gav jag till Molteni&C som jag känner är i linje med min syn på innovation, kvalitet och formspråk.

För att leverera det bästa inom kvalitativ design är det viktigt för mig att vara uppdaterad och att jag personligen sett och känt på produkterna.

Jag besökte Molteni&C både på mässan och på deras huvudkontor och fabrik i Giussano. Detta italienska företag har definitivt fångat mitt intresse. De står för samma grundprinciper som jag vill leverera till mina kunder. Molteni&C är känt för sin högkvalitativa design med hållbara lösningar. Företaget grundades 1934 och har sedan dess blivit en ledande aktör inom möbelbranschen internationellt. Molteni&C erbjuder ett brett utbud av möbler för hemmet, kontoret och offentliga utrymmen, med fokus på stil, komfort och innovation. De samarbetar med erkända designers för att skapa unika och tidlösa möbelkollektioner.

Molteni&C har visat ett engagemang för hållbarhet genom flera initiativ och strategier. Företaget prioriterar användningen av hållbara material och resurser i sin produktion. De strävar efter att välja material som är miljövänliga, lokala och av hög kvalitet, samtidigt som de minimerar miljöpåverkan och resursförbrukning.

Företaget följer internationella miljöstandarder och hållbarhetscertifieringar för att säkerställa att deras produkter uppfyller höga miljökrav och hållbarhetsstandarder. Kontakta mig så berättar jag gärna mer om Molteni&C och hur jag kan utveckla miljön i ditt hem eller ditt företag.

Efter min resa till Milano ser jag en mängd olika trender inom möbelindustrin. Det är fortfarande mycket organiska former som kombinerar funktion och komfort. Att kombinera olika material i en och samma möbel är också en tydlig trend. Metaller, sten och trä i balanserade formgivningar. Jag personligen älskar detta då det förhöjer designen och skapar en mer levande produkt. Oavsett om det är möbler, mattor eller belysning så finns det en tydlig lekfullhet som kombineras med smart funktion och stor vikt till hållbarhet.

Ett axplock av bilder från min resa följer. Är det något som fångar ditt intresse tveka inte att kontakta mig.